Θάνατος Τζωρτζίνας: Στην ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης – Τι θα κρίνει την εκταφή της σορού του παιδιού

Κρίσιμη για τις επόμενες κινήσεις της ανακρίτριας ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος είχε παραδώσει πριν από 15 ημέρες το πόρισμά του για τα αίτια θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας αποφαινόμενος ότι το παιδί κατέληξε εξαιτίας “θανατηφόρου δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη”.

Η ανακρίτρια η κ. Σαλάππα κάλεσε τον ιατροδικαστή για διευκρινίσεις γύρω από το πόρισμά του. Αν και η κατάθεσή του ήταν τυπική, εν τούτοις θα κρίνει αν η ανακρίτρια δεν υιοθετήσει την εισήγησή του, για εκταφή της σορού του παιδιού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, από τις τρίχες που μπορούν να ληφθούν, εφόσον γίνει εκταφή, θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τοξικών ουσιών σε χρόνο πολύ προγενέστερο του θανάτου της 9χρονης, κάτι που ενδεχομένως να εξηγήσει και τα αίτια της ανακοπής που υπέστη η 9χρονη, την Άνοιξη του 2021,έναν χρόνο πριν το θάνατο της.

Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει περισσότεροι από 40 μάρτυρες, κυρίως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται να πορίσματα και για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, στο πλαίσιο των δύο εισαγγελικών ερευνών που είναι σε εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος