Θάνατος Ελισάβετ Β’: Βαρύ το κλίμα στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας – Συλληπητήρια επιστολή Τασούλα (video)

Array

Βαρύ το κλίμα στην βρετανική πρεσβεία με τη σημαία να κυματίζει μεσίστια. Με κλάμματα ομογενής από την Αυστραλία περιέγραφε τα συναισθήματα στην ΕΡΤ.

Βιβλίο συλληπητηρίων άνοιξε στην βρετανική πρεσβεία αλλά και στην Αγγλικανική Εκκλησία επί της οδού Φιλελλήνων, ενώ μηνύματα αποστέλλονται και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα Royal Family.

Θάνατος Ελισάβετ Β’: Βαρύ το κλίμα στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας – Συλληπητήρια επιστολή Τασούλα (video)

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, κατάφερε να διατηρήσει τον χαρακτηρισμό «βράχος της μοναρχίας» για 70 χρόνια σε ένα κόσμο που άλλαζε ραγδαία και ταυτόχρονο ήταν το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο, στην ιστορία του θεσμού, αλλά και το ποιο αινιγματικό. Στην χώρα μας είχε έρθει μόνο μία φορά, δύο χρόνια πριν αναλάβει επίσημα καθήκοντα ως μονάρχης.

Ως εμβληματική προσωπικότητα με διεθνή αναγνώριση, σεβασμό και εκτίμηση» χαρακτηρίζει τη βασίλισσα Ελισάβετ ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Στη συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Sir Lindsay Hoyle, ο κύριος Τασούλας σημείωσε ότι ανταποκρίθηκε «στο απαιτητικό και σύνθετο έργο της με αξιοπρέπεια, ηρεμία και νηφαλιότητα».

«Η Ελισάβετ έπρεπε να προστατεύσει το θεσμό αυτό, κάτι που νομίζω ότι έκανε με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Έπρεπε να προσαρμόσει το βρετανικό πολιτικό σύστημα σε μία νέα εποχή ξεκινώντας από την απώλεια της αυτοκρατορίας μέχρι την είσοδό της στην Ευρωπαική κοινότητα και την έξοδό της στη συνέχεια», είπε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Αρχαιολογίας/Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

«Βασιλεύει για 70 χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι πιστεύει για το οτιδήποτε. Αυτό είναι φανταστικό επίτευγμα», τόνισε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Manchester Δημήτρης Παπαδημητρίου.

«Το 1997 βρέθηκε στο στόχαστρο σφοδρής κριτικής μέσα στη συναισθηματική θύελλα που είχε προκαλέσει ο θάνατος της Πριγκήπισσας Νταιάνα, υπενθύμισε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Πάνος Πολυζωίδης. Μάλιστα, είχε επιβλέψει όλες τις ενέργειες που αφορούσαν την κηδεία της, ανέφερε ο Πρόεδρος του Σωματείου των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου, Βασίλης Κουτσαβλής.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Βάσω Τζανακάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος