Θάνατος 63χρονης στην Κω: “Έχουμε 3-4 ασθενοφόρα που κάθονται και σαπίζουν”, λέει στην ΕΡΤ ο ανιψιός της

Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς της 63χρονης γυναίκας που κατέληξε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο της Κω, σε καρότσα φορτηγού, λόγω έλειψης ασθενοφόρου.

Ο πατέρας Αναστάσιος Τσουκαλάς, ανιψιός της 63χρονης γυναίκας, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό αλλά χρόνιο. Εξήγησε δε ότι υπάρχει 3 – 4 ασθενοφόρα στο νησί, αλλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι προκειμένου να τα κινούν. “Είναι δωρεές των Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας και τα οποία κάθονται σε ένα κτίριο και σαπίζουν” είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο περιστατικό που ζει η ίδια οικογένεια, καθώς ο πατέρας Αναστάσιος έχασε και τον κουνιάδο του, 50 ετών, λόγω καθυστέρησης του ασθενοφόρου, όπως είπε.

Η θεία μου μόλις τελείωσε από την εργασία της πήγε με τον σύζυγό της στα γενέθλια της εγγονής της. Χαιρέτησε όλους, τα εγγονάκια της, τον κόσμο, τους καλεσμένους και μόλις πήγε να κάτσει στην καρέκλα την έπιασε το κεφάλι της. Ζαλίστηκε, έπεσε κάτω. Ήταν δύο γιατροί, ένας οδοντίατρος και ένας στρατιωτικός, οι οποίοι τρέξανε κατευθείαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Παίρναμε τηλέφωνο το ασθενοφόρο αλλά ήταν σε άλλο περιστατικό, για να πάρει ένα παιδί 15 χρονών από ένα ξενοδοχείο. Πήραμε τα ιδιωτικά ασθενοφόρα. Δεν υπάρχει γιατρός να τα στελεχώσει. Έτσι πήραμε την απόφαση να τη μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο του γιου της στο φορτηγάκι με τους γιατρούς επάνω και σε όλη τη διάρκεια του διαδρομής της κάνανε μαλάξεις” τόνισε.

Τα παιδιά της αστυνομίας έστειλαν περιπολικό για να μας ανοίξει τον δρόμο. Η ειρωνεία της τύχης: Καθυστερήσαμε πιο πολύ για να πάμε στο νοσοκομείο επειδή στην είσοδο της πόλης κάνουν εργασίες αυτό τον καιρό και είχε ένα λεωφορείο τουριστικό και δεν μπορούσαμε να περάσουμε” πρόσθεσε.

Εγώ ντρέπομαι όταν έρχεται κάποιος και μου λέει που είναι ο πλάτανος του Ιπποκράτη που δίδασκε την ιατρική. Ντρέπομαι να του πω ότι εδώ είναι ο πλάτανος του Ιπποκράτη, αλλά δεν έχουμε ούτε παθολόγο, ούτε καρδιολόγο, ούτε παιδίατρο, ούτε πνευμονολόγο στο νοσοκομείο” κατέληξε ο ιερέας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος