Θ. Ζαούτης: Θα δούμε αύξηση νοσηλειών στα παιδιά – Στις ηλικίες 12 έως 18 το ποσοστό εμβολιασμού είναι 3 – 4% (video)

«Βλέπουμε στην Αμερική μια μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών των παιδιών. Αναμένεται να δούμε και εδώ μια μεγάλη αύξηση νοσηλειών στα παιδιά», επισήμανε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Θεοκλής Ζαούτης, καλώντας τους γονείς και τους εφήβους να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Ζαούτης είπε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στα παιδιατρικά νοσοκομεία. «Eπείγει όλα τα παιδιά, στις ηλικίες 12 -18 ετών, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».

Σε αναμονή για εμβολιασμό και μικρότερων παιδιών

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή παιδιατρικής, τους επόμενους μήνες «αναμένεται να έχουμε δεδομένα από τις κλινικές μελέτες με τα εμβόλια της Pfizer και την Moderna για παιδιά από 6 έως 11 ετών, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

Σχολιάζοντας το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο κ. Ζαούτης ανέφερε το παράδειγμα της Αμερικής όπου όλα τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό καθώς και τα πανεπιστήμια, όπου ήδη ισχύει το μέτρο αυτό.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών ο κ. Ζαούτης ήταν απόλυτος. «Θα υποστηρίξω πολύ την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Το θέμα εκεί είναι ασφάλεια και ποιότητα της υγείας στα άτομα που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Δεν θέλουμε οι δικοί μας άνθρωποι που βρίσκονται στο νοσοκομεία για άλλο λόγο να κολλάνε κορονοϊό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος