Θ. Βασιλακόπουλος: Πώς περιγράφει την επίθεση και τις απειλές που δέχεται (video)

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά το σάλο που προκλήθηκε από την καταγγελία του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, ότι ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Καλαμπάκα του επιτέθηκε γιατί του έκανε παρατήρηση για τον μη έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού, ο ίδιος δηλώνει στην ΕΡΤ ότι η ζωή του ίδιου και συναδέλφων του απειλείται.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Βασιλακόπουλος το γεγονός ότι δεν γινόταν κανένας έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμού στην συγκεκριμένη ταβέρνα, οδήγησε τον ίδιο και την παρέα του -30 πνευμονολόγοι- να ζητήσουν εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

«Σκεφτόμασταν να μιλήσουμε γιατί ξέραμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις. Πήγε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας στη διεύθυνση του καταστήματος και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι στους πελάτες γιατί “είναι θέμα υγείας”. Υπήρξε αντίδραση. Άρχισαν να φωνάζουν. Επενέβη ο κ. Τρύφων, διευθυντής του νοσοκομείου Παπανικολάου και ζήτησε να μην παρανομούν».

Ακόμα και τώρα δέχομαι απειλές και κατάρες

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος, υπήρξε έντονη αντίδραση, από έναν «άγριο νεαρό», όπως τον χαρακτήρισε. «Μας έδιωξαν και όταν τους απείλησα ότι θα δημοσιοποίησω το γεγονός, με απείλησαν. Με έριξαν κάτω. Πράγματα τα οποία είναι πολύ λυπηρά. Ακόμα και τώρα δέχομαι απειλές και κατάρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Καλαμπάκα -ο οποίος αρνείται τα όσα καταγγέλλει ο κ. Βασιλακόπουλος- ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής δήλωσε πως επιθυμία του δεν είναι να βλάψει κανέναν.

«Δημοσιοποιώ αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι η τήρηση των υγειονομικών μέτρων συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας. Στόχος μας δεν είναι να μπούμε σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με οποιοδήποτε ταβερνιάρη. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τη λειτουργία της εστίασης. Πρέπει να καταλάβουν οι εργαζόμενοι στην εστίαση ότι αν τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν θα έχουμε έξαρση της πανδημίας και θα μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η εστίαση».

Δεν τηρούνται τα μέτρα στις μισές επιχειρήσεις εστίασης

Θέλοντας να αφήσει το όλο περιστατικό πίσω, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι δεν πρέπει να στοχοποιούμε τη συγκεκριμένη ταβέρνα, ενώ παραδέχτηκε ότι δεν τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα «ούτε στις μισές» επιχειρήσεις εστίασης.

Σχολιάζοντας τα σχόλια στα social media για το περιστατικό και την στάση του επιχειρηματία ο κ. Βασικαλόπουλος είπε ότι είναι λυπηρό ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας αρνείται τη μοναδική λύση που υπάρχει για την πανδημία.

«Υπάρχει ένα 30 – 35% των συνανθρώπων μας που εθελοτυφλεί. Νομίζει ότι χωρίς το εμβόλιο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που μας βρήκε». Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ας μας πούνε αν δεν εμβολιαστούν και αν δεν πάρουμε μέτρα, στους πόσους νεκρούς θα είναι ευχαριστημένοι».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος