Θ. Τσούχλος στο Πρώτο: Χρειάζεται ενίσχυση ψυχολόγων-κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία- Υπάρχει μεγάλη ένταση (audio)

Μεγάλη ένταση διαπιστώνεται στα σχολεία, όπως προκύπτει από τις ενημερώσεις που φτάνουν στην ΟΛΜΕ για γεγονότα που δεν βγαίνουν καν στο φως της δημοσιότητας. «Εχθές από ένα σχολείο, έφτασε ένας εκπαιδευτικός να δηλώνει ότι προτιμά να παραιτηθεί από την θέση του, παρά να ξαναμπεί σε μια τάξη που επικρατεί πλήρης αναρχία. Με εντυπωσίασε πάρα πολύ αυτό» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο πρόεδρος ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

«Δέχτηκα τηλεφώνημα από μητέρα παιδιού νηπιαγωγείου και μου μετέφερε γεγονότα που γίνονται σε γυμνάσιο», προσέθεσε ο κ. Τσούχλος καταδεικνύοντας το τεταμένο κλίμα στην σχολική κοινότητα, παρότι όπως είπε τα περισσότερα γεγονότα γίνονται εκτός σχολείων, όπου η παρουσία του συλλόγου διδασκόντων δεν παίζει άμεσο ρόλο.

«Ο σύλλογος των γονέων παίζει μεγάλο ρόλο όπως σημαντικό ρόλο παίζει και η διεύθυνση του σχολείου. Όλοι μαζί μπορούν να περιφρουρήσουν την ομαλότητα μέσα σε μια σχολική μονάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Χρειάζεται μια κοινή προσπάθεια, χρειάζεται να ενισχυθεί ο ρόλος και η ύπαρξη των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών. Είναι μια νέα δομή η οποία βοηθά πάρα πολύ στα σχολεία» είπε ο κ. Τσούχλος. Υπογράμμισε επίσης, ερωτηθείς αν οι αποβολές από τις σχολικές μονάδες έχουν μειωθεί, ότι το να τιμωρήσεις και να επιβάλεις ποινές είναι το τέλος της διαδρομής, το ζήτημα είναι να υπάρχει πρόληψη. «Γονείς και δάσκαλοι όταν αντιλαμβάνονται κάτι, να ρίχνουν φως σε κάθε περίπτωση και να πέφτουν πάνω στο πρόβλημα».

Σημείωσε τέλος, ότι οι εκπαιδευτικοί υφίστανται τρομακτικό φόρτο εργασίας και πίεση, ενώ χρειάζεται να μετακινούνται ακόμα και σε 5 σχολεία πια, την ώρα που υπάρχουν πολλά σύνθετα προβλήματα στην εκπαίδευση μαζί και με το λοκντάουν που έπαιξε μεγάλο ρόλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος