Θ. Στάθης, δήμαρχος Μουζακίου: Ζούμε έναν δεύτερο «Ιανό» – Τεράστια τα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ζούμε έναν δεύτερο «Ιανό» και σε μεγαλύτερο βαθμό μάλιστα. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα, μεγάλες ποσότητες νερού, τεράστιος όγκος νερού. Τα ποτάμια πάνε να ξεχειλίσουν, πλημμυρικά φαινόμενα (σ.σ. υπάρχουν) και στον κάμπο αλλά και στα ορεινά» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θεοφάνης Στάθης, δήμαρχος Μουζακίου σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel.

Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» ο κ. Στάθης ανέφερε ότι ευτυχώς οι κάτοικοι έχουν ακόμη ηλεκτρισμό και νερό πλην μιας περιοχής, που έχει αποκλειστεί. Με ζητούμενο την προστασία της ανθρώπινης ζωής ο δήμαρχος της πόλης του Μουζακίου δήλωσε ότι προληπτικά έχουν εκκενώσει κάποιους οικισμούς που είχαν προβλήματα.

«Πήραμε τους ανθρώπους, τους πήγαμε σε ασφαλή σημεία» σημείωσε ο κ. Στάθης επισημαίνοντας ότι από την κακοκαιρία Daniel έχουν σημειωθεί τεράστια προβλήματα στους δρόμους, στα χωράφια, στις κτηνοτροφικές μονάδες που πλημμυρίζουν.

«Στον Ιανό έβρεχε πέντε με έξι ώρες πάρα πολύ δυνατά. Τώρα μιλάμε για δέκα δέκα ώρες συνεχούς βροχής. Είναι πρωτόγνωρο και απίστευτο» σημείωσε.

Πηγή: Νewsroom | ERT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος