Θ. Ψαλτοπούλου: Δραματικός ο αριθμός των κρουσμάτων – Η κατάσταση στα λύματα είναι αποκαρδιωτική (video)

Αναμενόμενη χαρακτήρισε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τη λήψη μέτρων προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού καθώς και την επέκταση των τοπικών lockdown ανά της χώρα, προειδοποιώντας μας για ένα δύσκολο φθινόπωρο με εκτίναξη των κρουσμάτων.

«Η εικόνα από τα νούμερα τόσο από τα κρούσματα, όσο και από τα λύματα είναι αποκαρδιωτική. Δεν έχουμε μόνο τα νούμερα από τα νέα κρούσματα που φτάνουν τις 4.500, ένα αρνητικό ρεκόρ, αλλά βλέπουμε και μια (επιδημιολογική) επιβάρυνση όλων των περιοχών της Ελλάδας».

Και όπως προειδοποίησε καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής τα στοιχεία από τα λύματα δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση σταθεροποίησης της πανδημίας στη χώρα μας.

«Δυστυχώς βλέπουμε μια επιδείνωση της κατάστασης και είναι πολύ δυσάρεστο να έχουμε φτάσει 1η Σεπτεμβρίου και να αρχίζουμε με 4.500 κρούσματα». Σύμφωνα με την κ. Ψαλτοπούλου, η επιστροφή στην κανονικότητα μετά τις διακοπές και το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων θα πιέσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ο κορονοϊός δεν μπορεί να μας δώσει ασφαλείς προβλέψεις γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις, όπως η Δέλτα, που αλλάζουν τα δεδομένα. Αυτό που μπορούμε να δούμε από τώρα είναι σίγουρα αύξηση. Το μόνο που βλέπουμε ως θετικό είναι ότι ενώ αυξάνονται τα κρούσματα, δεν αυξάνονται οι θάνατοι. Και αυτό χάρη στους 5,5 εκατ. εμβολιασμένους στη χώρα μας. Όταν όμως έχεις τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, είναι δραματικά τα νούμερα».

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες (24/8) από την κυβέρνηση η κ. Ψαλτοπούλου τόνισε ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες χωρίς περαιτέρω μέτρα. «Στόχος είναι να προστατεύσεις τους ανεμβολίαστους» και κατέληξε λέγοντας ότι «δεν πρέπει να το βλέπουμε τιμωρητικά, αλλά προστατευτικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος