Θ. Πλεύρης: Εκτίμηση ότι οι μάσκες θα βγουν πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου

Η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση, και όχι ως υποχρεωτικότητα, στους εξωτερικούς χώρους εκτίμησε ο υπουργός Υγείας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ .

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής σήμερα ο υπουργός ανέφερε ότι έχει γίνει ήδη κουβέντα και  «Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις.

Πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι, μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία . Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση.

Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία  δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας της χώρας και η Ελλάδα έστειλε  μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού υγειονομικό υλικό, ενώ δόθηκε από την Ουκρανία αίτημα για κάλυψη επιπλέον αναγκών.  Οι ουκρανοί χρειάζονται κατά βάση υλικό για την αντιμετώπιση τραυματισμών, Δώσαμε πολύ περισσότερες ποσότητες υγειονομικού υλικού απ’ ό,τι μας ζητήθηκαν, πρόσθεσε ο κ.  Πλεύρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος