Θ. Λιόλιος: «Πάμε για πόλεμο πυραύλων» (video)

Την εκτίμηση ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί κυρίως στο επίπεδο της χρήσης πυραύλων, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δρ. Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ελέγχου Όπλων.

Όπως ανέφερε, οι υπερηχητικοί πύραυλοι που χρησιμοποίησε η Ρωσία έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Επίσης δεν αναχαιτίζονται από τους Πάτριοτ και δεν δουλεύει η αντιπυραυλική ασπίδα, εκτός αν μπουν συστήματά της σε Ουκρανία και Πολωνία.

Η Πολωνία γίνεται συνιστώσα της αντιβαλιστικής ασπίδας και έτσι γίνεται στόχος της Ρωσίας. Η Ρωσία θεωρεί ότι απειλούνται τα πυρηνικά της όπλα και ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ένας άδικος πόλεμος, που θα έπρεπε να είχε εμποδιστεί αν δούλευαν οι μηχανισμοί ελέγχου όπλων την περίοδο πριν από αυτόν.

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανή προβοκάτσια από τη μία ή την άλλη πλευρά με χρήση βιολογικών όπλων, θυμίζοντας ότι όλοι οι μεγάλοι πόλεμοι των τελευταίων χρόνων (Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, κλπ) είχαν αυτή την παράμετρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος