Self test: Οι φαρμακοποιοί ζητούν εξασφαλίσεις για να συνεχίσουν τη διανομή τους (video)

Ανοιχτό παράθυρο για τη συνέχιση της διανομής των self test από τα φαρμακεία άφησε στην ΕΡΤ ο Θάνος Κουτσούκης, Ειδικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Ζούμε έναν πόλεμο. Η Κυβέρνηση απευθύνθηκε στους φαρμακοποιούς για ένα πρόγραμμα διανομής των self test) τρίμηνης διάρκειας. Tώρα θα γίνουν κάποιες συζητήσεις για να δούμε αν μπορούμε να ανταποκριθούμε», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Ειδικός Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Τι ζητούν οι φαρμακοποιοί ως αντάλλαγμα

«Από την αρχή οι φαρμακοποιοί κάναμε πολύ μεγάλο για να αποδομήσουμε την κακή πληροφόρηση. Δώσαμε αγώνα για την προαγωγή των εμβολιασμών. Θέλουμε από την Πολιτεία ότι αντιμετωπίζονται με ειλικρίνεια. Ότι υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης και ότι ο κλάδος των φαρμακοποιών που είναι ένας σημαντικός θεσμικός συνεργάτης στη πρωτοβάθμια φροντίδα, πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα παραμείνει θεσμικός συνεργάτης. Δεν ζητάμε κάτι περίεργο. Έληξε το πρόγραμμα. Δεν πρέπει να μιλήσουμε με την Κυβέρνηση για τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. H κυβέρνηση να κάνει τους φαρμακοποιούς να νιώσουν ασφαλείς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκης.

«Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που καθιστούν αδύνατη την επιβίωση των φαρμακείων. Ήρθε μια κυβέρνηση που είπε “σας βλέπω σοβαρά. Θέλω να παραμείνετε στο παιχνίδι”. Προφανώς τα χρόνια των μνημονίων δεν μας έβλεπε έτσι. Υπάρχει άλωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με την είσοδο των ιδιωτών, το ωράριο λειτουργίας», τόνισε ο κ. Κουτσούκης καλώντας εμμέσως την Κυβέρνηση να βρει λύση στα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

A. Παπαθανάσης: Την επόμενη εβδομάδα έχουμε μια πρόσκληση για να δούμε ένα νέο σχέδιο για τον Ιούλιο

Για το θέμα της δωρεάν διανομής των self test μίλησε στην εκπομπή “Από τις Έξι” ο Αθανάσιος Παπαθανάσης, μέλoς του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

“Δώσαμε μεγάλη μάχη για να πετύχει το εγχείρημα του εμβολιασμού. Καθημερινά πολύς μεγάλος χρόνος του φαρμακοποιού δινόταν στο να κλείνουμε τα ραντεβού, την επιλογή του εμβολίου. Και επιπλέον μπήκε και το βάρος των self test. Καθημερινά 100 άτομα προσέρχονταν στο φαρμακείο γι’ αυτό το λόγο και δεν μπορούσαμε να στηρίξουμε τους πελάτες μας για τα χρόνια νοσήματα και για όλες τις υπηρεσίες που δίνει ένα φαρμακείο. Φανταστείτε την πίεση που υπήρξε”, δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης και τόνισε:

“Μέχρι τέλος Ιουνίου καλύπτουμε τη δωρεάν διανομή σε ιδιώτες, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Εμείς ολοκληρώνοντας αυτή τη διαδικασία εμείς δεν βγαίνουμε από το διάλογο. Ήδη, την επόμενη εβδομάδα έχουμε μια πρόσκληση για να δούμε ένα νέο σχέδιο για τον Ιούλιο για να δούμε αν μπορούμε να βάλουμε πλάτη και την επόμενη ημέρα”, είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος