Θ. Κινινής (ΔΟΕ) στο Πρώτο: Δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης, είναι μεγάλη πλάνη (audio)

«Δεν είμαστε κατά της αξιολόγησης, είναι μεγάλη πλάνη αυτό», τόνισε ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα. «Εμείς λέμε να γίνει με έναν τρόπο που να ενισχύει πραγματικά τις σχολικές μονάδες που έχουν πρόβλημα, ώστε να έχουμε σωστό έργο για όλα τα παιδιά», υπογράμμισε, λέγοντας πως «η εκπαίδευση δεν είναι προϊόν προς διαφήμιση και προς πώληση για προσέλκυση επενδυτών».

Υποστήριξε ότι η ΔΟΕ είχε διοργανώσει συνέδρια από το 2015 και με πανεπιστημιακούς που ήταν υπέρ της αξιολόγησης και οποίοι «μας έδωσαν τον οδηγό για το πώς πρέπει να εφαρμοστεί με σωστό τρόπο η αξιολόγηση, τόσο ατομικά των εκπαιδευτικών, όσο και των σχολικών μονάδων, στο σκέλος δηλαδή στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι επί υπουργίας Γαβρόγλου «φτάσαμε πολύ κοντά, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία και μετά ήρθαν οι εκλογές». «Η κυρία Κεραμέως ήξερε από την αρχή τις θέσεις μας. Δεν έγινε ποτέ εκτεταμένη συζήτηση και ψηφίστηκε ο νόμος. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως εργαζόμενοι είναι να αντιδράσουμε στην εφαρμογή του, με στόχο ότι να μην υπάρξει αξιολόγηση, αλλά να γίνει με σωστό τρόπο», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, το υπουργείο προσπάθησε να παραγνωρίσει τον ρόλο της Πολιτείας στον εξοπλισμό των σχολείων καθώς και το γεγονός ότι δεν είναι ίδια τα δεδομένα για όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας», πρόσθεσε.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος