Θ. Καράογλου στο Πρώτο: Θετικό το αίτημα του Μητροπολίτη Δωδώνης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων – Πολύ δύσκολο για τους πιστούς (audio)

«Ιδιαίτερα θετικό αυτό που ζήτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης να πάμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους τους εκκλησιαστικούς παράγοντες, θα πρέπει η κυβέρνηση να το δει με προσοχή, ειδικά εάν η Εκκλησία εκφράσει αυτή την άποψη με τα αρμόδια όργανά της», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο – όπως είπε – «να υποχρεώσεις όλους τους πιστούς να εμβολιαστούν και να επιδεικνύουν πιστοποιητικό» ή να απαιτείται η επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού rapid test για την είσοδο στους ναούς, θέτοντας το ζήτημα των ελέγχων. «Ποιος θα κάνει τον έλεγχο; Ο επίτροπος που παρέχει εθελοντική εργασία»; διερωτήθηκε. Αντιθέτως, «σε μια ταβέρνα ή σε ένα κατάστημα, υπάρχει το προσωπικό για να ελέγξει τα πιστοποιητικά». Πρόσθεσε, ότι, εάν ο παπάς κάνει εμβόλιο, θα επηρεαστεί και ο πιστός. «Στην εκκλησία πας για τις πνευματικές σου ανησυχίες και πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους. Στο γήπεδο, για παράδειγμα, πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Στην εκκλησία όμως ο κόσμος τηρεί τα μέτρα. Ωστόσο, θα μπορούσε να γίνονται πολύ εύκολα έλεγχοι για το εάν υπάρχουν κενές θέσεις ή εάν οι πιστοί φορούν μάσκες», υπογράμμισε.

Ο κ. Καράογλου είπε ότι η ηγεσία της Εκκλησίας, οι Μητροπολίτες και οι αρχιερείς, είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά «λίγο πιο κάτω έχουμε πρόβλημα. Υπάρχουν χωριά όπου αντιεμβολιαστές παπάδες επηρεάζουν το ποίμνιο. Έχω πάει σε εκκλησία όπου ήμουν ο μόνος που φορούσα μάσκα και όλοι οι άλλοι με κοιτούσαν περίεργα και αισθανόμουν άσχημα».

«Δεν δεχόμαστε μομφές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν χρειάστηκε κλείσαμε τις εκκλησίες», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους, αν και παραδέχθηκε ότι μια τέτοια απόφαση ενδεχομένως θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος