Ελεύθεροι οι τέσσερις προσαχθέντες για τη φωτιά στη Σταμάτα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις προσαχθέντες για τη φωτιά στη Σταμάτα. Την είδηση για την προσαγωγή τους έκανε γνωστή νωρίτερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Διονύσου.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά δείχνει σε ύφεση και ότι το μέτωπο προς Πεντέλη είναι ασφαλές ενώ έκανε λόγο για διάσπαρτες εστίες. Ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας στις 11:39 κι ότι οι άνεμοι ήταν ισχύος 6 μποφόρ με ριπές που έφταναν τα 7 κι έτσι πήρε γρήγορα διαστάσεις. Επιχειρούν μεταξύ άλλων 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροσκάφη καθώς και το Beriev.

Από την πλευρά του ο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για πάρα πολύ δύσκολη φωτιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι δόθηκε γενναία μάχη για τη διάσωση των περιουσιών και των ανθρώπινων ζωών. Σημείωσε ότι το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της φωτιάς κι έχει και τη βοήθεια της αστυνομίας. Τέλος, επεσήμανε ότι και οι επόμενες μέρες είναι υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές και oι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος