Τέμπη: Τα επόμενα βήματα της έρευνας – Πιθανές νέες διώξεις

Σε ανώτατο επίπεδο συνεχίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα στα Τέμπη, με τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες να καλούνται για εξηγήσεις το επόμενο 24ωρο.

Ο νέος εφέτης ανακριτής έχει αναλάβει, επίσημα πλέον, την έρευνα για την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά και τη διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα.

Θα καλέσει άμεσα τον προϊστάμενο επιθεώρησης και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν και νέες διώξεις.

Ακόμα διερευνόνται πιθανές ποινικές ευθύνες στους γιατρούς που χορήγησαν την αναρρωτική άδεια στον προϊστάμενο επιθεώρησης και η οποία ξεκινούσε στις 2 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης έκανε αυτοψία στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Θεσσαλονίκη μέχρι και τη Λάρισα.

Μέχρι την Παρασκευή (17/3) η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του δικτύου στο σημείο της τραγωδίας.

Πέντε τραυματίες στις ΜΕΘ σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 20χρονος από τον Βόλο. Σε σταθερή κατάσταση παραμένουν άλλα πέντε άτομα σε ΜΕΘ σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη. Επτά άτομα βρίσκονται σε κλίνες με κάποια από αυτά ενδεχομένως να πάρουν εξιτήριο εντός των επόμενων ημερών.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βαγγέλης Μητρούσιας, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας ανέφεραν ότι στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα από το 2000 έχουν τοποθετηθεί συστήματα ασφαλείας τα οποία όμως δε λειτουργούν.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, Βαγγέλης Μητρούσιας

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος