Τέμπη: Σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών διαπιστώνουν οι εμπειρογνώμονες των οικογενειών – Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου δίνουν τα πέντε μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που διορίστηκαν από συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Ήδη η πρώτη έρευνα των ειδικών έχει διαπιστώσει σοβαρές παραλείψεις πέραν των ανθρώπινων λαθών, παραλείψεις στις ραδιοεπικοινωνίες αλλά και στα αυτόματα συστήματα ασφαλείας

Ποια ερωτήματα θέτει η ανεξάρτητη πενταμελής επιτροπή


Ένα πολύ μεγάλο ερώτημα που προκαλεί εντύπωση, το οποίο διερευνά η πενταμελής ανεξάρτητη επιτροπή είναι η αιτία της φωτιάς που ξέσπασε στο μοιραίο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων, κάτι που όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ που παρακολουθεί τη συνέντευξη «νωρίτερα ένα από τα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων μας έλεγε πως ξέσπασε όχι αμέσως όπως θα περίμενε κανείς, αλλά περισσότερο από είκοσι λεπτά μετά. Κάτι που σίγουρα προκαλεί εντύπωση»

Επιπλέον «εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι οι τρεις μηχανές δύο στην εμπορευματική και μία την επιβατική, δεν είχαν ζημιές ανάλογα με την πυρκαγιά και τη σφοδρότητα της σύγκρουσης».

Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ότι αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα και όχι τα τελικά. Όπως είπαν οι ειδικοί πραγματογνώμονες έχουν γίνει ήδη αυτοψίες τόσο στον τόπο του δυστυχήματος όσο και στα συντρίμμια στον τόπο που φυλάσσεται σήμερα. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Αναμένονται και αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας του εφέτη ανακριτή και μετά από αρκετό καιρό θα υποβάλει τις δικές της παρατηρήσεις.


Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος