Τέμπη: Σε ποιους ρίχνει το «μπαλάκι» των ευθυνών για την τραγωδία ο επιθεωρητής του ΟΣΕ

Ολοκληρώθηκε είναι η απολογία του επιθεωρητή κυκλοφορίας του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες τη νύχτα της τραγωδίας στα Τέμπη. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι στη βάρδια είχε τοποθετήσει τρεις σταθμάρχες μέχρι τις 11 το βράδυ και δηλώνει άγνοια για τους λόγους που οι δύο έφυγαν νωρίτερα. Την ίδια ώρα, σε ανταλλαγή ανακοινώσεων επιδίδονται ΟΣΕ και Hellenic Train, αναφορικά με το ποιός ευθύνεται για την ακύρωση δρομολογίων, τα οποία είχαν προγραμματιστεί για σήμερα και τελικά δεν εκτελέστηκαν. 

Την πόρτα του ειδικού εφέτη ανακριτή πέρασε ο Επιθεωρητής του ΟΣΕ ώστε να απολογηθεί μετά τις διώξεις που του ασκήθηκαν. Στο εκατοντασέλιδο υπόμνημά που κατέθεσε, ισχυρίστηκε ότι αυτός απλά προτείνει τις βάρδιες του προσωπικού και οι ανώτεροί του, τις εγκρίνουν.

«Εγώ προτείνω τις βάρδιες αλλά εγκρίνονται από τους ανωτέρους μου» φέρεται να υποστήριξε.

Δήλωσε άγνοια σχετικά με το γεγονός ότι δύο σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τέλος της βάρδιάς τους, την ώρα που ο ίδιος είχε προβλέψει την επίμαχη ώρα μεταξυ 10 και 11 το βράδυ, να βρίσκονται στο πόστο τους, τρεις σταθμάρχες.

Ο 63χρονος Επιθεωρητής ισχυρίστηκε ότι μετά τις 11 το βράδυ δεν ήταν προγραμματισμένο κάποιο επιβατικό τρένο ενώ ο προφυλακισμένος σταθμάρχης της μοιραίας νύχτας, είχε ήδη εργαστεί σε τρεις σταθμούς δικαιολογώντας την απόφασή του να τον αφήσει μόνο στην βραδινή βάρδια.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι διώκονται για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Με την απολογία του Επιθεωρητή κλείνει ο πρώτος κύκλος των ερευνών και των διώξεων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Από την ερχόμενη εβδομάδα, νέα πρόσωπα μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών και των ευθυνών σε ανώτερο επίπεδο.

«Μπαλάκι» οι ευθύνες ΟΣΕ & Hellenic Train για τα δρομολόγια

Την ίδια ώρα, νέα δρομολόγια ανακοινώνονται επίσημα χωρίς τελικά να πραγματοποιούνται με τους αρμόδιους να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον. Στο συμφωνημένο από προχθές πλάνο δρομολογίων είχε συμπεριληφθεί η επανεκκίνηση του προαστιακού στο τμήμα Αθήνα – Μαγούλα για σήμερα κάτι που δεν έγινε.

Σύμφωνα με πηγές της Hellenic Train, «το δρομολόγιο δεν έγινε καθώς ο ΟΣΕ δεν κατάφερε να δώσει τη σωστή χάραξη μετά τον θάνατο του Διευθυντή Κυκλοφορίας του Οργανισμού»

Διαφορετική όμως ήταν η απάντηση του ΟΣΕ. Στελέχη του έριξαν την ευθύνη στην Hellenic Train ισχυριζόμενοι ότι

«Αντιμετωπίζει προβλήματα στα τρένα, λόγω έλλειψης συντήρησης»

Μέχρι να συμφωνήσουν και οι δύο πλευρές τι φταίει και πως θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, το τμήμα Αθήνα – Μαγούλα δεν θα λειτουργήσει.

Εκτός νέου απροόπτου, το Σάββατο αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγια των επιβατικών αμαξοστοιχιών στο τμήμα “Αθήνα – Παλιοφάρσαλο-Καλαμπάκα” και τη Δευτέρα τα Ιντερσιτι στο τμήμα “Αθήνα -Θεσσαλονίκη”.

Σχετική είδηση: Τέμπη: Ενώπιον του εφέτη ανακριτή σήμερα ο Επιθεωρητής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ – Τι θα υποστηρίξει

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης, Μάνια Γκουσιάρη,Ρεγγίνα Σαβούρδου,Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος