Τέμπη: Σε εξέλιξη η έρευνα – Την Παρασκευή στα δικαστήρια οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής για τη μοιραία βάρδια

Την Παρασκευή θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή τρία άτομα, οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής κυκλοφορίας για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Στο επίκεντρο το κουβάρι της αλληλουχίας λαθών και παραλείψεων, με τις μονοδρομήσεις και τις καθυστερήσεις δρομολογίων, λίγες ώρες πριν το δυστύχημα στα Τέμπη, οι τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων, κρίσιμα έγγραφα, ενώ το βαρδιόχαρτο στο οποίο υπάρχει παρέμβαση με διορθωτικό υγρό, βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Οι σταθμάρχες οι οποίοι φέρονται – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης – να αποχώρησαν από τη δουλειά τους νωρίτερα από τις 23.00, οπότε έληγε η βάρδια, ο ένας στις 22.10 και ο άλλος στις 22.20, αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του επιθεωρητή κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος με ποινές από 10 χρόνια έως ισόβια, ενώ βαρύνονται και με κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροήν.

Διαβάστε επίσης Οι συνθήκες που «οδήγησαν» στην τραγωδία

Οι έρευνες συνεχίζονται σε ανώτατο επίπεδο και βεβαίως θεωρείται πιθανό ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και νέες διώξεις.

Στο επίκεντρο των αρχών βρίσκεται το χαρτί με τις βάρδιες στο οποίο φέρεται με διορθωτικό υγρό κάποιοι να άλλαξαν τις ώρες αποχώρησης από το σταθμαρχείο. Έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια και μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο κάτι τέτοιο έγινε από τους δύο σταθμάρχες ή από κάποιον άλλον.

Τέμπη: Σε εξέλιξη η έρευνα – Την Παρασκευή στα δικαστήρια οι σταθμάρχες και ο επιθεωρητής για τη μοιραία βάρδια

Οι έρευνες σε όλα τα επίπεδα βρίσκονται σε έξέλιξη καθώς εγείρονται πολλά ερωτήματα, παραδείγματος χάρη ποια είναι η επιτροπή που αξιολόγησε τον 59χρονο σταθμάρχη και με ποια κριτήρια, ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την ασφάλεια της διέλευσης των τρένων. ως προς τις ώρες.

Ρεπορτάζ Μίνα Μαυρογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος