Τέμπη: Αναβαθμίζονται οι έρευνες για το δυστύχημα – Εξετάζεται ανάθεση σε εφέτη ανακριτή

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήδη μελετά την επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία ζητείται αναβάθμιση των ερευνών για την τραγωδία στα Τέμπη. Είναι θέμα χρόνου το αίτημα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο για τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών και τον ορισμό εφέτη ανακριτή για να αναζητηθούν ευθύνες προς κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων και υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ για καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και για την τοποθέτηση του σταθμάρχη στη θέση αυτή.

Μελετάται επίσης το ενδεχόμενο είτε να ανασυρθεί αρχειοθετημένη δικογραφία για οικονομικές ατασθαλίες και κακοδιαχείριση στον ΟΣΕ από την οικονομική εισαγγελία είτε να ξεκινήσει νέα αυτοτελής έρευνα.

Στο έγγραφο του o κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος προϊστάμενος εισαγγελείας εφετών Λάρισας μεταξύ άλλων σημειώνει ότι: «Ενόψει των τεράστιων και πολυσύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από τα μέχρι αποδεικτικά στοιχεία επιβάλλεται να εξεταστούν σύντομα και ενδελεχώς τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων στο έγκλημα του άρθρου του Ποινικού Κώδικα (291) διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, είτε στο πλαίσιο διάπραξης άλλων συναφών εγκλημάτων».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Διαβάστε ακόμα:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος