Τελευταία ημέρα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου – Συναντήσεις και επαφές

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιο-καθολικής εκκλησίας συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Γιώργο Παπανδρέου και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του Ποντίφικα ήταν το Σχολείο Αγίου Διονυσίου των Αδελφών Ουρσουλινών στο Μαρούσι, όπου απηύθυνε ομιλία.

Και αμέσως μετά μετέβη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αναχώρησε για τη Ρώμη. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Την Κυριακή (6/12) ο Ποντίφικας επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Λέσβου, όπου έστειλε ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού και ευγνωμοσύνης στους Λέσβιους για τις θυσίες τους όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης, ζητώντας να σταματήσει το ναυάγιο του πολιτισμού. «Οι πρόσφυγες χρειάζονται συμπόνια, ευσπλαχνία τρυφερότητα και φιλοξενία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαι δίπλα σας”, είπε ο προκαθήμενος στους πρόσφυγες και μετανάστες, από τους οποίους, έγινε δεκτός με αγάπη και ενθουσιασμό.
Τον Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χαρακτηρίζοντάς τον «προστάτη των φτωχών και των κατατρεγμένων, συμμέτοχο στον πόνο τους, σθεναρό υπέρμαχο των δικαιωμάτων τους».

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος τέλεσε το απόγευμα της Κυριακής, τη Θεία Λειτουργία, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρέστησαν περί τους 900 Καθολικούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος