Τελετή παράδοσης παραλαβής για την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού -Τι είπε ο Ν. Δένδιας για νέο μοντέλο θητείας

«Συνεχίσετε να ατενίζετε με βλέμμα ιδιοκτήτη την ελληνική θάλασσα», είπε ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ελευθέριος Κατάρας κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Πολεμικό Ναυτικό με την οποία ολοκληρώνεται η αλλαγή ηγεσίας και στα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τις πρόσφατες κρίσεις.

«Τα σύγχρονα πεδία απαιτούν σύγχρονα πλοία με βάσει τα όσα μπορεί να μας προσφέρει η πολιτεία», ανέφερε ο Ελευθέριος Κατάρας ενώ ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης αναφέρθηκε στο σχέδιο για νέες φρεγάτες που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι οι φρεγάτες Μπελαρά και οι ΜΕΚΟ δεν είναι δυνατό να ανταπεξέλθουν σε όλες τις σύγχρονες απειλές.

«Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αυξανόμενη αποστολή το 2024 που δεν είναι ίδια με του 2019. Με την υπογραφή μου αύξησα τον θαλάσσιο χώρο της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, στο οποίο επιχειρεί και το οποίο προασπίζεται το Πολεμικό Ναυτικό», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Νίκος Δένδιας: Από θητεία αγγαρεία στο μοντέλο ευκαιρία


Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στο νέο μοντέλο θητείας που επεξεργάζεται το υπουργείο.
«Επιλέξαμε ένα ξένο πρότυπο, τη Φινλανδία. Χώρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ με επιθετικό γείτονα. Θα πάω τον άλλο μήνα στο Ελσίνκι. Έχουν μικρή θητεία λίγων μηνών. Θητείες άκληρης εκπαίδευσης και στρατιώτες που χρησιμοποιούν τεχνολογίες. Αν γίνει επιστράτευση ξέρεις που να πας. Ξέρεις τα οπλικά συστήματα», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος