TEDxAthens 2023: Έρχεται στις 28 Μαΐου με αέρα «Απελευθέρωσης» και κορυφαίους ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο


Αντίστροφη μέτρηση για το TEDxAthens 2023 με θέμα την «Απελευθέρωση» και κορυφαίους ομιλητές – όπως κάθε χρονιά – από όλο τον κόσμο. Ο Δημήτρης Καλαβρός, ιδρυτής του TEDxAthens, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» για την φετινή θεματική και τους ξεχωριστούς καλεσμένους.

Το TEDxAthens 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, με 13 ομιλητές στην κεντρική σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού, Σταύρος Νιάρχος και πάνω από 20 ομιλητές στην εναλλακτική σκηνή. «Δεκαπέντε ώρες ζωντανό πρόγραμμα«, τόνισε ο κ. Καλαβρός.

Το θέμα

Σχετικά με το πως επιλέχτηκε το θέμα «Απελευθέρωση» φέτος, ο κ. Καλαβρός είπε: «Σίγουρα το 2023 και είναι η τυπική χρονιά απελευθέρωσης από τον κορονοϊό, δηλαδή η χρονιά που και επίσημα πλέον τον αφήνουμε πίσω. Από εκεί και πέρα, αυτά τα οποία έχει φέρει μαζί του, σε επίπεδο ψυχικής υγείας σε επίπεδο αλλαγής του τρόπου εργασίας της ζωής μας, νομίζω τα τελευταία τρία χρόνια, νιώσαμε πιεσμένοι.

Νιώσαμε ότι χάσαμε κάποια κάποιες στιγμές, κάποια χρόνια, κάποιες εμπειρίες από αυτή τη ζωή. Νομίζω ότι είμαστε στο σημείο να απελευθερώσουμε αυτή τη δυναμική, να απελευθερώσουμε αυτή την ενέργεια και να καταφέρουμε και να επιτύχουμε, να πάμε στο επόμενο επίπεδο της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας».

Οι καλεσμένοι

Φέτος ανάμεσα στους καλεσμένους θα βρεθεί η Υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας και ο Λορέντζο Κουίν, γιος του Άντονι Κουίν, ο οποίος είναι παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης.

«Προσπαθούμε να έχουμε προσωπικότητες οι οποίες είναι διεθνούς βεληνεκούς, κάποιες με αναφορές προφανώς στην Ελλάδα, κάποιοι μπορεί να είναι Έλληνες της διασποράς, κάποιες μπορεί να είναι προσωπικότητες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα και επιλέγουν να έρθουν να κάνουν μια τέτοια ομιλία εδώ στην Αθήνα.

Είμαστε μέρος μιας πολύ μεγάλης οικογένειας εκδηλώσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και 14 χρόνια. Eίναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που φιλοξενείται σε πολλές μητροπόλεις και σε πολλές κοινότητες σε όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Καλαβρός.

Για όσους δεν καταφέρουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις ομιλίες, θα υπάρχει μετάδοση μέσα από live streaming. Έτσι όλοι μπορούν να ακούσουν τις ομιλίες live, μέσα από το κινητό ή το τάμπλετ τους και εντελώς δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος