Ταυτοποιήθηκε Έλληνας για αγορά όπλου μέσω του dark web (σκοτεινού διαδικτύου) 

30χρονος από τη Λαμία πλήρωσε ηλεκτρονικά αντίτιμο, για αγορά όπλου, ενώ έγινε αντιληπτός από τις αμερικάνικες Αρχές που ενημέρωσαν την ΕΛΑΣ

Για αγορά όπλου μέσω του dark web (σκοτεινού διαδικτύου) ταυτοποιήθηκε Έλληνας, ο οποίος έγινε αιτία για να καταγραφεί το πρώτο επιβεβαιωμένο περιστατικό αγοράς όπλου μέσω του σκοτεινού διαδικτύου στη χώρα μας.

Η Αστυνομία ταυτοποίησε έναν 30χρονο από τη Λαμία, ο οποίος φέρεται να παρήγγειλε και να αγόρασε όπλο μέσα από ένα από τα παράνομα «σούπερ μάρκετ» (market place) του dark web. Το πιστόλι που παρέλαβε ήταν κρυμμένο μέσα σε πικάπ, για να περάσει απαρατήρητο από τους ελέγχους.

Πιο αναλυτικά, ο 30χρονος από τη Λαμία πλήρωσε ηλεκτρονικά το αντίτιμο, ενώ έγινε αντιληπτός από τις αμερικάνικες Αρχές (Homeland Security Investigations) που εντόπισαν και κατάσχεσαν το δέμα με το όπλο στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Αμέσως ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία από τις αμερικάνικες Αρχές και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 30χρονου. Το όπλο μάρκας beretta που αγόρασε ο 30χρονος , κόστιζε 1.800 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εστάλη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος