«Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό» σε οκτώ περιοχές της χώρας και με συνεργασία αρκετών φορέων

Για άλλη μία φορά ο κύκλος αγώνων «3on3 STREETBALL – Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό», θα διεξαχθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, με συνδιοργανωτές Δήμους, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανώνυμων Καλαθοσφαιριστών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών – τριών, τοπικές ενώσεις ερασιτεχνικών σωματείων, τις περιφέρειες, τους Συνδέσμους Κριτών και Διαιτητών και όλα αυτά υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Όπως αναφέρει ο ΠΣΑΚΚ: «Με την ευχή να δοθεί ζωή σε κάποιο παιδί όπως το 2015 στο τουρνουά 3on3 ΟΠΑΠ “Τάπα στη βία και το ρατσισμό” που διεξήχθη στον Πειραιά, το “Όραμα Ελπίδας” συμμετέχει ξανά στον ιστορικό θεσμό, ο οποίος προσελκύει χιλιάδες παιδιά κάθε καλοκαίρι.
Tο κέντρο εθελοντών δοτών του Συλλόγου ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, με Πρόεδρο την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, δημιουργήθηκε το 2012 με σκοπό την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας.
Η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών δεκαπλασιάσθηκε τα τελευταία χρόνια χάρη στο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ που εμπλούτισε την εθνική δεξαμενή δοτών με 145.000 νέους δότες, ενώ 260 από αυτούς έχουν προσφέρει ελπίδα και ζωή σε ασθενείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το εξαιρετικό αυτό έργο οφείλεται στη διαρκή συμπαράσταση των πολιτών και στον συνεχή αγώνα των καλών μας συνεργατών σ’ ολόκληρη τη χώρα που καθημερινά ενημερώνουν και εγγράφουν νέους εθελοντές».

«Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό» σε οκτώ περιοχές της χώρας και με συνεργασία αρκετών φορέων

«Ο ΠΣΑΚΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών – τριών) είναι ένας σημαντικός υποστηρικτής μας και για μια ακόμη φορά βρίσκεται στο πλευρό μας. Στο τουρνουά μπάσκετ 3 on 3 streetball που θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα διαδώσει το μήνυμα της προσφοράς σε όλους τους συμμετέχοντες.
Έτσι μαζί με το κεντρικό σύνθημα “ΤΑΠΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ” θα ακούγεται και το σύνθημα “ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ, ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ”.
“Όλοι, θα ενημερωθούν πώς με μια απλή και απολύτως ασφαλή διαδικασία, τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων, μπορούν να προσφέρουν ζωή σε βαριά πάσχοντες συνανθρώπους μας”, δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής του Οράματος Ελπίδας Στέλιος Γραφάκος».

Πρώτος σταθμός ο Δήμος Ασπροπύργου στις 13 και 14 Μαΐου 2023 στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ασπροπύργου στην Γκορυτσά. Οι εγγραφές είναι δωρεάν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος