Τα τρένα ξανά στις ράγες: Λειτουργεί κανονικά το τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη — Σε δύο φάσεις η πλήρης ανάταξη του σιδηροδρόμου

Επανεκκίνηση για τον σιδηρόδρομο, καθώς τα τρένα επέστρεψαν στις ράγες για πρώτη φορά μετά τις κακοκαιρίες που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα. Το τμήμα Λάρισα-Θεσσαλονίκη του προαστιακού λειτούργησε κανονικά, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύνολο της γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Μετα τις καταστροφικές πλημμύρες και τις ζημιές που υπέστη το σιδηροδρομικό δίκτυο απο τις κακοκαιρίες Danial και Elias, τα τρένα επέστρεψαν στις ράγες.

«Eπιτέλους, πάμε κι εμείς στην ώρα μας, είναι όλα εντάξει, ασφαλέστερα και πάμε να ξαναμπούμε στο τρένο, όπως ήμασταν» λέει ένας επιβάτης.

Aφού παραδόθηκαν τα έργα αποκατάστασης, επαναλειτούργησε ο προαστιακός στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

Επαναλειτουργία σε δύο φάσεις

Η πλήρης ανάταξη του ελληνικού σιδηρόδρομου θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά με τα έργα προσωρινής αποκατάστασης του τμήματος Δομοκός – Μεζούρλο, σε μήκος 35 χιλιομέτρων, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα εμπορικά τρένα θα κινούνται σε μονή γραμμή στο υπό κατασκευή τμήμα και συγκεκριμένα στη γραμμή καθόδου, για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα κέντρα μεταφοράς κοντέινερ σε Ικόνιο, Θριάσιο και Θεσσαλονίκη.

Για την οριστική αποκατάσταση της βασικής γραμμής και των κάθετων αξόνων στα τμήματα Λάρισα – Βόλος και Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα, ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να οριστεί τον Μάρτιο με ορίζοντα αποκατάστασής τους 20 μήνες για τη βασική γραμμή και 7 με 8 μήνες για τους κάθετους άξονες.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος