Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους – Άμεσα 600 € για διαβίωση και 6.000 € για δαπάνες οικοσκευής (video)

Η άμεση οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική αποφασίστηκε μεταξύ άλλων μέτρων στη διάρκεια της διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης στην Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό που αποφάσισαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Στέλιος Πέτσας θα γίνει προσπάθεια το πρώτο ποσό των 600 ευρώ, που είναι για τις πρώτες ανάγκες των πληγέντων να δοθεί άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να περάσουν κάποιες επιτροπές και να βεβαιώσουν τις ζημιές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το ποσό των 6.000 ευρώ θα δοθεί μετά που θα περάσουν οι επιτροπές των δήμων από όλα τα σπίτια. Το ποσό αφορά επισκευή και όχι οικοσκευή.

Η νομαρχίες θα αναλάβουν να καταγράψουν τις ζημιές στις επιχειρήσεις και στη συνέχεια οι  πυρόπληκτοι επιχειρηματίες θα υποβάλλουν αίτηση που θα αφορά την καταβολή ενός ποσού 20% επί της ζημιάς που θα εκτιμηθεί.

«Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς, πρωτίστως στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, αλλά βεβαίως και στην τοπική αυτοδιοίκηση που συνέβαλαν στο έργο αυτό», τόνισε ο κ. Βορίδης.

«Όσον αφορά στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί οι δαπάνες κοινωνικής προστασίας από 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και από 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσυσκευής ξεκινάνε από άμεσα από την καταγραφή των συμπολιτών μας που έχουν πληγεί και με άμεση χρηματοδότηση 90.000 € για το δήμο Αχαρνών, 60.000 για το δήμο Κηφισιάς και 30.000 χιλιάδες για τον δήμο Διονύσου, για τα πρώτα έξοδα που θα καταβάλλονται σε όσους έχουν πληγεί», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Στη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ο γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο γγ Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Διαβάστε επίσης:

Μ. Βορίδης: Άμεση στήριξη 600 € στους πληγέντες – Εκταμίευση σήμερα προς τρεις Δήμους – Ποια τα μέτρα στήριξης (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος