Τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν την επόμενη δεκαετία (audio)

«Η πανδημία έδωσε για πρώτη φορά στους ανθρώπους χρόνο να καθίσουν σπίτι τους και  να σκεφτούν και να δουν προς τα πού πάει η ζωή τους.  Είναι απίστευτο πόσα αιτήματα ανθρώπων έχουμε, που θέλουν να συζητήσουν γιατί επιθυμούν να αλλάξουν ρότα, να αλλάξουν καριέρα».

Ο κ. Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μίλησε πρόσφατα στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή σχετικά με την επαγγελματική πραγματικότητα.

Πολλοί από εμάς για «αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πήγε»….. στην επαγγελματική επιλογή σε σχέση με τις σπουδές μας. Πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα τώρα; Πόσο τα στερεότυπα των επιλογών των σχολών και κατά συνέπεια των επαγγελμάτων είναι «out»; Οι παγιωμένες αντιλήψεις γονιών, κοινωνίας πόσο δυσκολεύουν την επιλογή των παιδιών. Σήμερα που το διαδίκτυο και η ψηφιακή πραγματικότητα βάζουν τα νέα δεδομένα, ποια θα είναι τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν την επόμενη δεκαετία;

«Σε λίγα χρόνια από τώρα τα παιδιά του Λυκείου σήμερα, θα κάνουν επαγγέλματα που οι γονείς τους δεν θα μπορούν να κατανοήσουν, η δική μου μητέρα ακόμη με ρωτάει τι δουλειά κάνω».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος