Πυκνώνουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τις εκλογές

Στην τελική ευθεία για την κάλπη της Κυριακής και οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις περιοδείες τους.

Από την Κρύα Βρύση και τη Νάουσα ο πρωθυπουργός προέταξε το μήνυμα της «καθαρής νίκης» της Νέας Δημοκρατίας και απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους νέους:

«Υπάρχει μια πρόταση διακυβέρνησης – αρέσει δεν αρέσει – της ΝΔ, και από την άλλη το απόλυτο χάος, άρα το δίλημμα σταθερότητα ή χάος ισχυρό και πειστικό. Πιστεύω για τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα, σίγουρα την επόμενη μέρα σίγουρα θέλουν κάποιον στο τιμόνι της χώρας, θέλουν σταθερότητα, θέλουν κυβέρνηση και όχι έναν προοδευτικό αχταρμά» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, σε μια συνέντευξη σε χαλαρούς τόνους, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Έχω πει ότι δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος με τον οποίο εγώ θα έβγαινα κατ’ ανάγκη να πιω μια μπύρα, δεν νομίζω ότι ταιριάζουμε πολύ. Φαντάζομαι ότι και ο ίδιος θα έλεγε για εμένα αυτό. Νομίζω ότι θα έβγαινα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη θέτοντας τον στόχο προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής. 

«Θέλω να απευθυνθώ στις νέες και στους νέους και να τους πω: η δική σας συμμετοχή θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πάτε στην κάλπη, πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις. Πηγαίνετε στην κάλπη για να στείλετε στο σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη, πηγαίνετε στην κάλπη για να φέρετε την Αλλαγή. Η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή τιμωρητική, αντισυστημική, αντικαθεστωτική ψήφος, γιατί είναι η ψήφος που θα ρίξει στις 22 του μήνα αυτό το καθεστώς της αδικίας και της εκμετάλλευσης, αυτό το καθεστώς της στοχοποίησης των νέων ανθρώπων», είπε ο κ. Τσίπρας.

Η παράταξη που έχει συνδεθεί με τις μεγάλες αλλαγές στην χώρα επιστρέφει ως πρωταγωνιστής, τόνισε από το Θησείο στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Aπευθύνθηκε στους προοδευτικούς πολίτες κάνοντας σκληρή διμέτωπη επίθεση.   

«Να πάει αλλού ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας αν νομίζουν ότι αυτό το ιστορικό κίνημα θα γίνει δεκανίκι της εξουσίας τους», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Η μόνη πραγματικά αντισυστημική ψήφος είναι στο ΚΚΕ, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα.

«ΚΚΕ δυνατό για να είναι δυνατός ο λαός. Όλο και περισσότεροι πλέον ξέρουν πως μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιαχτεί από τους άλλους. Μπορεί να το καθυστερήσουν λίγο, αλλά θα φτιαχτεί από τα κόμματα που μοιράζονται τους στόχους του κεφαλαίου», επεσήμανε ο κ. Κουτσούμπας.

Την πεποίθησή τους ότι θα πετύχουν υψηλά ποσοστά εκφράζουν Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το ’13-1’4 με 3-5% και πήγε στο 30, στο Θεό. Ε, θα πάμε κι εμείς στο Θεό», είπε ο κ. Βελόπουλος.

«Στοχεύουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα αποτελέσει εφαλτήριο για την προοπτική που ενέπνευσε το ΜέΡΑ25 Συμμαχία για τη Ρήξη μιας νέας, μεγάλης, αγωνιστικής Αριστεράς», υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Οι αρχηγοί των κομμάτων συνεχίζουν τις περιοδείες τους έως την Παρασκευή, οπότε πέφτει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος