Τα Άνω Πατήσια απέκτησαν το δικό τους «πάρκο τσέπης»

Ένας χώρος πράσινου και αναψυχής «αναγεννήθηκε» στα Άνω Πατήσια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μητσάκη και Πολυλά. Και έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα «πάρκα τσέπης» που έχει δημιουργήσει ο δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας μικρούς και παραμελημένους χώρους μέσα στις γειτονιές.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» και με χορηγία της ελληνικής θυγατρικής STIHL, ο χώρος πρασίνου στα ‘Ανω Πατήσια απέκτησε μια σύγχρονη εικόνα, που αναβαθμίζει όλη τη γειτονιά.

Στο πάρκο έγιναν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, διαμορφώθηκαν διάδρομοι, εγκαταστάθηκε νέο σύστημα αυτόματης άρδευσης, αποκαταστάθηκε ο υφιστάμενος αστικός εξοπλισμός, αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με led για καλύτερο φως και εξοικονόμηση ενέργειας. Ακόμη, συντηρήθηκε το υφιστάμενο πράσινο, φυτεύτηκαν επιπλέον 620 νέα φυτά και θάμνοι και τοποθετήθηκε χλοοτάπητας. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του γηπέδου που βρίσκεται κοντά στο πάρκο.

Αυτό είναι το 11ο παρκάκι που δημιουργεί ο δήμος Αθηναίων μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», καθώς έχουν προηγηθεί άλλα δέκα σε διάφορες γειτονιές, όπως σε Κυψέλη, Κολωνό, Παγκράτι, Μεταξουργείο, Σεπόλια, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, ‘Αγιο Αρτέμιο και Πατήσια.

«Τα πάρκα τσέπης αποδεικνύουν ότι η καθημερινότητα σε μια γειτονιά μπορεί ν’ αλλάξει με μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Μέσω του προγράμματος “Υιοθέτησε την πόλη σου” βρήκαμε πολλούς συμμάχους στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε πράσινο ελεύθερο δημόσιο χώρο σχεδόν από το πουθενά, χωρίς να επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ ο δημότης της Αθήνας. Ευχαριστώ τη STIHL για την ευγενική συνεισφορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος