Τ. Θεοδωρικάκος για δημοσίευμα: «Αναληθές & συκοφαντικό» – Το αποδίδει σε απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ

Array

Με σκληρή ανακοίνωση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντά σε δημοσίευμα του «Documento», σύμφωνα με το οποίο συγκάλυψε υπόθεση ναρκωτικών στην οποία, κατά το ίδιο το δημοσίευμα, είχε εμπλακεί συγγενικό του πρόσωπο και προσφεύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, με 3 φίλους του, είχαν δεχθεί έλεγχο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τον Νοέμβριο του 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου και είχαν βρεθεί ποσότητες ναρκωτικών.

Υπήρξαν τηλεφωνήματα και πιέσεις από την τότε ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον τότε διοικητή της Άμεσης Δράσης – σύμφωνα με το δημοσίευμα – να καταστραφούν τα ναρκωτικά και να αφεθούν ελεύθεροι οι 4 νεαροί.

Τα παραπάνω περιγράφονται σε αναφορά του τότε διοικητή της Άμεσης Δράσης, που αποστρατεύτηκε στις κρίσεις των αξιωματικών την περασμένη εβδομάδα, προς την Yπηρεσία Εσωτερικών Yποθέσεων, ο επικεφαλής της οποίας επίσης αποστρατεύτηκε.

Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες, για μέγιστη αθλιότητα που, όπως αναφέρει, προήλθαν από το συγκεκριμένο αξιωματικό που αποστρατεύτηκε.

Σημειώνει ακόμη ότι στον εν λόγω αστυνομικό έλεγχο «δεν βρέθηκε τίποτε μεμπτό», ότι την υπόθεση θα πρέπει να εξετάσει ενδελεχώς η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ότι ο ίδιος θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Καθώς συνεχίστηκε και σήμερα, από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η αναπαραγωγή ψεμάτων, συκοφαντιών και αστήρικτων κατηγοριών -βασισμένη σε ψευδή κατάθεση αποστρατευθέντα Αξιωματικού σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου – και, καθώς επίσης συνεχίζεται και η δημόσια συζήτηση για τις φερόμενες επικοινωνίες αστυνομικών με εμπλεκόμενους σε ποινικές υποθέσεις, υπενθυμίζεται ότι: με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κουντούρης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος