Σύβοτα: Τραγωδία με νεκρή 62χρονη – Κάτοικοι μιλούν στην ΕΡΤ για το «σπάνιο» καιρικό φαινόμενο

Το μπουρίνι που ξέσπασε στη θαλάσσια στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, το απόγευμα της Κυριακής 7 Αυγούστου, αιφνιδίασε τους λουόμενους. Την ίδια ώρα, στην περιοχή, μια γυναίκα, 62 ετών, έβρισκε τραγικό θάνατο σε βόλτα με αλεξίπτωτο θαλάσσης.

Μάρτυρας του συμβάντος, ανέφερε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «είδαμε κάποιον άνθρωπο πάνω σε ένα πλαστικό φουσκωτό, τύπου μπανάνας, που έχουν τα θαλάσσια μέσα αναψυχής. Ο άνθρωπος κουνούσε τα χέρια του, προσπαθώντας να μας κάνει νόημα να προσεγγίσουμε με το σκάφος». Ο ίδιος επιστρέφοντας με το σκάφος του από τους Παξούς, έπεσε στο μπουρίνι. Δεν δίστασε λεπτό και με το σκάφος του έφτασε κοντά σε ανθρώπους που βρίσκονταν στη θάλασσα και ζητούσαν βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι κάνουν λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο που εξελίχθηκε αστραπιαία, με έναν εκ των οποίων να λέει πως «Ξαφνικά η μέρα έγινε νύχτα. Ένας αέρας τόσο δυνατός, ένα σπάνιο φαινόμενο, ειδικά για την περιοχή μας. Είμαι τόσα χρόνια στην θάλασσα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Έτρεχαν όλοι να φυλαχτούν. Ομπρέλες, καρέκλες. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο».

Χθες στην περιοχή έπνεαν άνεμοι που δεν ξεπερνούσαν τα 5 μποφόρ, γεγονός που επέτρεπε δραστηριότητες, όπως τα θαλάσσια sports.

Αλεξίπτωτο θαλάσσης: Τα μέτρα ασφαλείας και οι κανονισμοί

Για την τραγωδία στα Σύβοτα, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ ο κ. Νικόλαος Κοκκάλας, Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής &. Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ανέφερε πως «Δεν πρέπει το δυστύχημα αυτό να μας κάνει να δαιμονοποιήσουμε κάποιες θαλάσσιες δραστηριότητες, αλλά να προσέχουμε ποιος έχει το σκάφος αλλά και αν έχει την ανάλογη άδεια. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε: «για αυτόν ο οποίος μισθώνει το σκάφος θα πρέπει να είναι άνω των 18 και να γνωρίζει κολύμπι, και για αυτόν που έλκει το θαλάσσιο αλεξίπτωτο ότι πρέπει να έχει ειδικά έγγραφα, όπως άδεια προπονητή από τη γενική γραμματεία αθλητισμού ή να έχει πτυχίο φυσικής αγωγής με ειδίκευση σε αυτές τις δραστηριότητες».

Οι χειριστές των σκαφών θα πρέπει να προχωρούν σε τακτικό έλεγχο του εξοπλισμού τους, ενώ και το λιμενικό σώμα διενεργεί αντίστοιχους ελέγχους.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Βασίλης Σιώμος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος