Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ. Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:
Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους.
Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής.
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία – με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων – διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων.
Τα ερωτήματα είναι προφανή:
- Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών;
- Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους;
- Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα;
- Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;
Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος