Σύνταγμα: Ένταση λίγων λεπτών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Πέντε λεπτά κράτησε η ένταση που επικράτησε νωρίτερα στο Σύνταγμα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αυτή τη στιγμή όλοι οι δρόμοι έχουν ανοίξει.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 800 άτομα προσπάθησαν να κλείσουν την Αμαλίας και τότε αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη νερού από το ειδικό όχημα της Αστυνομίας, τον «Αίαντα».

Έως αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ μετά την απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνων να κηρύξει παράνομη την αποχή που κήρυξαν για την αξιολόγηση, κάλεσαν σήμερα σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Οπως υποστηρίζουν, γίνεται απόπειρα τρομοκράτησής τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης εκπαιδευτικοί. «Όχι στην αξιολόγηση,το σχολείο επιχείρηση και την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου», αναγραφόταν το πανό των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, που ήταν στην κεφαλή της πορείας.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε μετά την δικαστική απόφαση με την οποία κηρύχθηκε παράνομη η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου.

ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο: «Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει»

Για πολιτική αυταρχισμού καταγγέλλει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «βίαιη επίθεση των ΜΑΤ σε μία ειρηνική διαδήλωση», όπως υποστηρίζει.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση από την μαζική αντίσταση των εκπαιδευτικών στην πολιτική της επιλέγει τον αυταρχισμό. Τελευταία κίνηση η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση. Η κυβερνητική πολιτική οξύνει τις ανισότητες και αδυνατεί να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων με ασφάλεια. Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και μαθητριών. Ο αυταρχισμός δεν θα περάσει».

ΚΚΕ: Το χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας” τη στήριξη, όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού

«Είναι το ίδιο υπουργείο που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι θεωρίες περί άκρων έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”. Θα αντιπαλέψει τη μετατροπή της μόρφωσης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και θα διδάξει την αλήθεια και την αγωνιστική στάση ζωής στους μαθητές», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

To MέΡΑ25 αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Το Υπ. Παιδείας που ξεπλένει ευθέως τους νεοναζί στα σχολεία & στρέφεται δικαστικά εναντίον των εκπαιδευτικών, έχει τώρα και την σύμπραξη των ΜΑΤ με χημικά, αύρες & ανθρωποκυνηγητά. Δεν είναι στη φύση της κας #Κεραμέως να ξεφύγει από το μοντέλο της τριτοκοσμικής Υπουργού Παιδείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος