Ακροδεξιές συλλογικότητες και σωματεία από ολόκληρη την Ευρώπη επρόκειτο να συναντηθούν την Τετάρτη 1/11, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη.
Στις ελληνικές αρχες σήμανε συναγερμός, έπειτα από πληροφορίες ότι 21 μέλη ακροδεξιών οργανώσεων από την Ιταλία, σχεδιάζουν να βρεθουν στη χώρα και να προκαλέσουν επεισόδια. Για τον λόγο αυτό υπήρξε ειδικό σχέδιο πρόληψης και καταστολής μιας πιθανής σύρραξης στην Αθήνα και ειδικότερα στο Νέο Ηράκλειο, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αντιφασιστική διαδήλωση στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης.
Η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και περίμενε την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10). Εκεί, αστυνομικοί τους πέρασαν χειροπέδες με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο και τους οδήγησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται.
Ήδη έχει κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης τους πίσω στη Ιταλία, για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος