Συνελήφθη ο ληστής τράπεζας στη Μητροπόλεως – Στην κατοχή του καλάσνικοφ & 2 πιστόλια

Συνελήφθη στη Λεωφόρο Κατεχάκη ο ένας από τους δύο δράστες της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στη Μητροπόλεως στις 14 Σεπτεμβρίου 2021. Ο 33χρονος συλληφθείς είχε στην κατοχή του καλάσνικοφ και δύο πιστόλια

Πρόκειται για δραπέτη φυλακών, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Στις 2 Αυγούστου 2021 παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.

Ο 33χρονος συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, την ώρα που κατέβαινε από ταξί σε κοντινή απόσταση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κινηματογραφική ληστεία είχε σημειωθεί μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Οι δύο δράστες μπήκαν στην τράπεζα σαν πελάτες και αμέσως έβγαλαν τα όπλα. Με καλάσνικοφ και πιστόλι ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαίρεσαν τα χρήματα και διέφυγαν πεζή.

Συνελήφθη ο ληστής τράπεζας στη Μητροπόλεως – Στην κατοχή του καλάσνικοφ & 2 πιστόλια

Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υπαστυνόμου Α΄ Ευθυμίου Άννας – Αννιέλας σχετικά με τη σύλληψη δραπέτη φυλακών:

«Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αττική, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, 33χρονος ημεδαπός δραπέτης, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) για διακεκριμένη ληστεία κατά συναυτουργία με πυροβόλο όπλο, διακεκριμένη αντίσταση από πρόσωπο που οπλοφορεί, απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, διακεκριμένη οπλοκατοχή από κοινού, παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω την 02-08-2021, παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής πενθήμερης άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, και αναζητούταν.

Κατά τη σύλληψη, στην κατοχή του βρέθηκε πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και δύο πιστόλια, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του, στη διάπραξη πρόσφατων ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος