Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συνελήφθη μετά από απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Χατζηβασιλειάδης, καταζητούμενος από το 2019 για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», για απόπειρες ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Ο Χατζηβασιλειάδης μαζί με άλλο ένα άτομο με την απειλή καλάσνικοφ  πραγματοποίησαν το 2019 ένοπλη ληστεία στο κατάστημα ΟΠΑΠ Play, που βρίσκεται στην οδό 17ης Νοεμβρίου στο Χολαργό, με λεία 1.906 ευρώ. Κατά τη διαφυγή τους από λάθος τους ο συνεργός του  τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε. Εκείνος τελικά συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά ο Χατζηβασιλειάδης παρέμενε ήταν άφαντος.

Κατά τις τότε αστυνομικές έρευνες είχε εντοπιστεί ένα κρησφύγετο των δραστών όπου βρέθηκαν καλάσνικοφ τα οποία είχαν ταυτοποιηθεί σε επιθέσεις της για τις οποίες είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» (εναντίον αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, στην πρεσβεία του Μεξικού, καθώς και για επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία κ.ά.)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που θα μεταφέρει τον 46χρονο στην Αθήνα. Παράλληλα διενεργούνται έρευνες στο σπίτι που διένεμε καθώς και για να διαπιστωθούν οι επαφές του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος