Συνελήφθη 31χρονος για ληστείες σε βάρος διανομέων φαγητού – Εξιχνιάστηκαν 19 ληστείες

Λήστευε διανομείς φαγητού, με την απειλή μαχαιριού, τον τελευταίο μήνα σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής και της Αθήνας, αλλά συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τις βραδινές ώρες της 22-8-2021 στο Γαλάτσι κατηγορούμενος για ληστείες κατά συρροή και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Ο λόγος για 31χρονο ημεδαπό.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής συνέστησε ειδική Ομάδα για την ταυτοποίηση, εντοπισμό και σύλληψη του δράστη.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι: «Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο δράστης:

χρησιμοποιούσε δύο (2) μηχανάκια (παπιά), στα οποία είχε προσαρμόσει κουτί μεταφοράς προϊόντων, προκειμένου αυτό να παραπέμπει σε όχημα που χρησιμοποιούν οι διανομείς (delivery), είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, φορώντας χειρουργική μάσκα μιας χρήσης ή κράνος μοτοσικλετιστή

Ως προς τον τρόπο δράσης:
προσέγγιζε τα θύματά του στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους καταφέρνοντας παράλληλα να εισέλθει μαζί τους στην πολυκατοικία. Τους παραχωρούσε την προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ και τους ανέμενε στην επιστροφή, όταν και θα είχαν εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας. Κατά την έξοδο του διανομέα από το ασανσέρ τον απειλούσε με μαχαίρι και του αφαιρούσε τις εισπράξεις

Κατόπιν των ανωτέρω και μετά την αξιοποίηση όλων των στοιχείων της έρευνας, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και μετά από αναζητήσεις εντοπίσθηκε στην περιοχή του Γαλατσίου και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα μηχανάκια και τα μέσα που χρησιμοποιούσε για την διάπραξη των ληστειών.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί -19- περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Κυψέλης, Γαλατσίου, Πατησίων, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος