Συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών – Προς παράταση τα μέτρα

Συνεδριάζει, αυτή την ώρα, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογήσει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να εισηγηθεί μέτρα, με πιθανότερο να παραταθούν τα ισχύοντα μέτρα για μία εβδομάδα, έως τις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση που τηρούνται εδώ και δύο εβδομάδες φαίνεται να αποδίδουν, καθώς η επιδημιολογική εικόνα εμφανίζεται σταθεροποιημένη. Τα κρούσματα κορονοϊού δεν έχουν εκτοξευθεί περαιτέρω, ενώ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παραμένουν στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Επιτροπή των επιδημιολόγων συναινεί στη συνέχιση των μέτρων, ενδεχομένως να μπει ένας αστερίσκος για τη μουσική, όχι σε κέντρα διασκέδασης αλλά σε εστιατόρια, η οποία θα είναι απαλή μουσική.

Εκτός από την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, εξετάζεται επίσης η αύξηση των θεατών από το 10% στο 20% επί της χωρητικότητας στα γήπεδα.

«Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για χαλάρωση, δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα, θα γίνει έπειτα και από τη συζήτηση των ειδικών. Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια, θα αξιολογούνται εβδομαδιαίως» δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τα μέτρα που ισχύουν προς το παρόν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, μεταξύ άλλων, είναι:

  • Λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, απαγόρευση ορθίων και μερική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Κανονικά θα τεθεί σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα το μέτρο του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος