Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το Δ. Κουφοντίνα (video)

Την απόρριψη της προσφυγής του πολυισοβίτη τρομοκράτη, Δημήτρη Κουφοντίνα, για το θέμα μεταγωγής του στις φυλακές Κορυδαλλού, εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, με την απόφαση να αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια και κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, οι ιατροί προχώρησαν στις αναγκαίες ενέργειες για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως: “Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία”.

Από την πλευρά της η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα μιλώντας στο Lifo, τόνισε: “Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης”.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε ανακοίνωση των ιατρών προσωπικής επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, στην οποία κατήγγειλαν ότι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Θεόδωρος Ζδούκος (Γενικός Ιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ) Κατερίνα Ντουζέπη (Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α ΕΣΥ): “Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή μας στον Δ. Κουφοντίνα, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης”.

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα

Την ίδια στιγμή, η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση καλά κρατεί.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: “Η κυβέρνηση συντάσσεται με το Κράτος Δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με ακραίες μειοψηφίες. Η Δημοκρατία στη χώρα μας στηρίζεται σε γερά θεμέλια και στους θεσμούς της. Περιμένουμε από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια σαφή θέση χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές. Η πολιτική του αφωνία γεννά ερωτήματα.”

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm, ανέφερε: “Λάθος έχουμε μπει σε μια διελκυστίνδα εάν θα υποχωρήσει η κυβέρνηση ή ο Κουφοντίνας. Δεν μπορούμε να έχουμε νεκρό απεργό πείνας σε λειτουργούσα δημοκρατία”.

Ερώτηση σχετικά με τη λογοκρισία, όπως αναφέρουν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή, όπως προσθέτουν, αφαίρεση αναρτήσεων ή «πάγωμα» λογαριασμών χρηστών, ύστερα από αναρτήσεις που αφορούσαν στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση Κουφοντίνα ο νόμος έχει εφαρμοστεί 100%, σημείωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, που μιλώντας στον Αντέννα δήλωσε: “Δε γίνεται να επιλέγει κρατούμενος το κατάστημα που θα εκτίσει την ποινή του”.

Στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκαν μεμονωμένα επεισόδια σε μία ακόμα συγκέντρωση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, με την αστυνομία να κάνει μερική χρήση χημικών.

Σε απαγόρευση της προσυγκέντρωσης στο Σύνταγμα υπέρ του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, προχώρησε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 5/3/2021 η Αστυνομία.
Ένταση επικράτησε όταν περίπου 100 άτομα επιχείρησαν να πορευτούν στην Ομόνοια και εμποδίστηκαν από άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών. Μια ομάδα νεαρών κατάφερε να φτάσει στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος όπου οι αστυνομικοί τους απώθησαν με την χρήση της αύρας εκτόξευσης νερού. Η ένταση συνεχίστηκε στα Προπύλαια όπου άνοιξαν πανό. Και εκεί υπήρξε παρέμβαση με ρίψη νερού από μία δεύτερη «Αύρα». Κατά την διάρκεια των επεισοδίων έγινε τουλάχιστον τρείς προσαγωγές.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Δημήτρης Γκάτσος, Νίκος Καπόγλης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Ένταση νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας σε συγκέντρωση για τον Δ. Κουφοντίνα

Εισαγγελική εισήγηση για απόρριψη της προσφυγής Κουφοντίνα για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος