Συνεχή κρούσματα κλοπών μεταλλικών προτομών

Σε κυνηγούς μεταλλικών «κεφαλών» φαίνεται πως έχουν μετατραπεί ορισμένοι, με στόχο προτομές τις οποίες αφαιρούν. Το φαινόμενο εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στις περιοχές της Νέας Ιωνίας Αττικής και της Μεταμόρφωσης και μέχρι στιγμής ο απολογισμός περιλαμβάνει την αφαίρεση προτομών του ποιητή Τάκη Σινόπουλου, του αντιδικτατορικού αγωνιστή και στρατηγού Σπύρου Μουστακλή και του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στις ίδιες περιοχές έχει καταγραφεί και η αφαίρεση μεταλλικών σχαρών από αγωγούς ομβρίων υδάτων, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους ατυχημάτων.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής με ανακοίνωσή του «καταγγέλλει την καταστροφή και αρπαγή της προτομής του ποιητή Τάκη Σινόπουλου τα ξημερώματα της 17ης Απριλίου 2022 από την οδό Τάκη Σινόπουλου 22 έναντι του Ιδρύματος.

Η πράξη αυτή στρέφεται κατά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθόσον ο ποιητής μας Τάκης Σινόπουλος ήταν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποιητές του 20ου αιώνα.

Εκφράζοντας την αγανάκτηση και τη θλίψη των κατοίκων της Νέας Ιωνίας ο Δήμος άσκησε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για βανδαλισμό, κλοπή και φθορά έργου ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας για τον τόπο και δυσφήμιση για το ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος».

Πηγή φωτο: Δήμος Νέας Ιωνίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος