Η τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο των νέων επαφών του Ν. Δένδια

Array

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συνεχίζει και σήμερα τον γύρο ενημερώσεων Πρέσβεων των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (χθες Γαλλία και ΗΠΑ, σήμερα Ηνωμένο Βασίλειο και Κίνα) για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και την προσεχή Κυριακή θα μεταβεί στο Κάιρο, προκειμένου να έχει διεξοδική συζήτηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Σήμερα είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Άνταμ Σμιθ, παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, η συνεργασία στο ΝΑΤΟ, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και την Ουκρανία, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Επίσης, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να τους παρουσιάσει το σύνολο της τουρκικής προκλητικότητας, δείχνοντας και σχετικούς χάρτες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση και με τον Βρετανό πρέσβη Μάθιου Λοτζ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εσθονό ομόλογο του, Ούρμας Ρεϊνσάλου (Urmas Reinsalu) πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες αντιπαραγωγικές κινήσεις σε Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο, και συζήτησε μαζί του την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος