Συνάντηση Κ. Πελετίδη – Σ. Πέτσα για το lockdown στην Αχαΐα

Στο Δημαρχείο της Πάτρας, υποδέχτηκε το πρωί της Κυριακής 4/4, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Η Αχαΐα λόγω της επιδημιολογικής της κατάστασης εξαιρέθηκε από την επανέναρξη του λιανεμπορίου τη Δευτέρα 5/4, όπως και οι Περιφέρειες Θεσσαλονίκης και Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος επέδωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό επιστολή σχετικά με τα μέτρα έκτακτης ανάγκης κατά της πανδημίας που όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου: “οφείλει να λάβει έστω και τώρα η κυβέρνηση, για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στην κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο ο Δήμος, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην πόλη της Πάτρας και την στήριξη των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και επαγγελματιών που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο”.

Σε άλλα σημεία της επιστολής επισημαίνεται ότι: “Η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι φτάσαμε ως εδώ με τα καταστήματα κλειστά, με lockdown. Έχει αποδειχτεί ότι υπερμεταδότες του ιού δεν είναι οι μικρομεσαίοι του λιανεμπορίου, το αντίθετο, όσο λειτουργούσαν έδωσαν διαπιστευτήρια στην τήρηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, σε αντίθεση με τους μεγάλους του χώρου, όπου υπήρχαν αναμονές, ουρές, προβλήματα.
Η Κυβέρνηση πρέπει να επανεκτιμήσει την απόφασή της. Να ανοίξουν τα μαγαζιά στην πόλη μας, όπως σε όλη τη χώρα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα στήριξης, άμεσου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως η διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες, η μείωση φορολογίας και η επαναφορά αφορολόγητου ορίου. Να μη γίνεται διακοπή ρεύματος στα καταστήματα από τους παρόχους ενέργειας”.

πηγή φωτο: Δήμος Πατρέων

Σχετική είδηση: Πάτρα – Σ. Πέτσας: Μας ανησυχεί το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη – Διαμαρτυρίες από εμπόρους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος