Συναγερμός για τη μετάλλαξη «Δέλτα» – «Μονόδρομος» το εμβόλιο, σύμφωνα με τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο

«Η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Αν στην μετάλλαξη “Άλφα” ένας άνθρωπος κολλάει κατά μέσο όρο τρεις ανθρώπους, η “Δέλτα” κολλάει πέντε ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν προσέξουμε θα αρρωστήσουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι και αναλογικά θα έχουμε πολύ περισσότερο βαριά περιστατικά, θανάτους κ.λπ. Η μόνη αντιμετώπιση είναι ο εμβολιασμός», τόνισε στην ΕΡΤ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο μόνος τρόπος προφύλαξης από τον κορονοϊό, μέχρι να εμβολιαστούμε, είναι οι μάσκες. «Μέχρι να υπάρξει ο πλήρης εμβολιασμός πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Δεν τη φοράμε σε εξωτερικούς χώρους όταν είμαστε μόνοι μας. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι διστάζει ο κόσμος να εμβολιαστεί».

Επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο κόσμος είναι διστακτικός στο να κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού ο κ. Βατόπουλος είπε ότι μάλλον το μεταθέτουν για αργότερα. «Δεν νομίζω ότι είναι δικαιολογημένο. Τα νέα, στα κοινωνικά δίκτυα, δεν βοηθάνε. Χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση από αυτούς που τα δημοσιεύουν και δεύτερον, χρειάζεται μια άμεση απάντηση από τις αρμόδιες αρχές. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το εμβόλιο δεν είναι επικίνδυνο. Ο κόσμος να συνειδητοποιήσει ότι είναι μονόδρομος το εμβόλιο».

Και όπως τόνισε: «Δεν έχει νόημα να περιμένουμε. Έχουν γίνει εκατομμύρια εμβολιασμοί σε όλο τον πλανήτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος