«Σύμπραξη εκδίκησης»: Πώς η ΕΛΑΣ έφτασε στα ίχνη της τρομοκρατικής οργάνωσης – Το στοιχείο που πρόδωσε τον 36χρονο «εγκέφαλο»

Σύνοψη
  • Βασικό στοιχείο που πρόδωσε τον 36χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης ήταν η στοχοποίηση της δικαστικού, αφού εκείνη είχε αρνηθεί αίτημά του για συγχώνευση των ποινών του
  • Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες βομβιστικές ενέργειες, εκτός από αυτές τις 5 για τις οποίες κατηγορούνται

Τα ίχνη που άφησαν πίσω τους, είναι αυτά οδήγησαν τις Αρχές στους επίδοξους τρομοκράτες της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Ορόσημο για την έρευνα ήταν η επιστολή – βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου οι πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας φρόντισαν να φτάσει σε καλή κατάσταση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Η επίθεση που «ξεκλείδωσε» την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής ήταν η επιστολή-βόμβα στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Το βασικό στοιχείο που πρόδωσε τον 36χρονο «εγκέφαλο» της οργάνωσης ήταν η στοχοποίηση της δικαστικού, αφού εκείνη είχε αρνηθεί αίτημά του για συγχώνευση των ποινών του.

Ταυτόχρονα, κατά την ανάλυση που ακολούθησε στον εκρηκτικό μηχανισμό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ταυτοποιήθηκε δακτυλικό αποτύπωμα και DNA το οποίο ανήκε στο στέλεχος του Ελληνικού Στρατού που σύμφωνα με τις Αρχές προμήθευσε τα εκρηκτικά ή έφτιαξε την βόμβα.

Τρίτο και σημαντικό στοιχείο αποτέλεσαν τα κείμενα ανάληψης ευθύνης 4 βομβιστικών επιθέσεων καθώς αναφέρονταν πάντα στο συγκεκριμένο άτομο, τον εγκέφαλο. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν πλέον πως τις έγραφε ο ίδιος προσωποποιώντας τις επιθέσεις που γίνονταν. Στο ερώτημα γιατί χρησιμοποίησαν τρία διαφορετικά ονόματα τρομοκρατικών οργανώσεων, η πεποίθηση των αστυνομικών είναι πως αυτό έγινε για να μπερδέψουν τις Αρχές, αλλά και για να δείξουν ότι το ένοπλο αντάρτικο πόλεως είχε μεγάλο εύρος και πολλές ομάδες.

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε διαρκώς τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες και έπιασαν και συνομιλία μεταξύ των μελών της οργάνωσης στην οποία παραδέχονται ένα λάθος τους σε μια επίθεση στη Λάρισα: Αντί να κάνουν την βομβιστική επίθεση στον Διευθυντή των Φυλακών, την έκαναν σε έναν ανυποψίαστο πολίτη.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες βομβιστικές ενέργειες, εκτός από αυτές τις 5 για τις οποίες κατηγορούνται, αλλά και για παράνομες πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου, όπως ένοπλες ληστείες ενώ θεωρούν τον εγκέφαλο ως εξαιρετικά επικίνδυνο και ασταθή χαρακτήρα. Για τους υπόλοιπους 9 κατηγορούμενους, οι Αρχές θεωρούν ότι στρατολογήθηκαν έναντι οικονομικών ωφελημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, που τους άσκησε δίωξη μεταξύ άλλων για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος