«Σύμπλευση»: Διάπλους σε 9 ακριτικά νησιά για δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους (video)

Η Σύμπλευση ΑΜΚΕ ξεκινά από σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου ως και την Κυριακή 15 Μαΐου διάπλου σε εννέα ακριτικά νησιά.

Ο στόλος των 11 φουσκωτών σκαφών θα μεταφέρει πάνω από 90 εθελοντές, στα ακόλουθα νησιά κατά σειρά: Σίκινος, Κάσος, Τήλος, Ψέριμος, Λέβιθα, Κίναρος, Αμοργός, Σχοινούσα, Ηρακλειά.

Αφετηρία και κατάληξη του διάπλου θα είναι οι εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, σε μία συνολική διαδρομή άνω των 500 ναυτικών μιλίων.

Στόχος της αποστολής

Πρωταρχικός στόχος της αποστολής, η οποία έχει αδειοδοτηθεί από τη 2η Δ.Υ.Π.Ε., είναι η προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων και συναφών υπηρεσιών υγείας σε 24 Ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές ειδικότητες/υπηρεσίες, πλαισιωμένες από έμπειρη νοσηλευτική ομάδα.

Ο εθελοντής της «Σύμπλευσης», Γιάννης Αδαμάκης,  μιλώντας στην εκπομπή «από τις έξι», στην ΕΡΤ,  αναφέρθηκε στις δράσεις που είναι ήδη σε εφαρμογή ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν σύντομα. Μάλιστα, όπως είπε σκοπός τους είναι να δημιουργηθεί ένα μικρό νοσοκομείο σε κάθε νησί, με τη συνδρομή  του συλλόγου Όραμα Ελπίδα, την ελληνική διαδημοτική φορέων υγείας πόλεων και την ελληνική ιατρική ομάδα.

«Έχουμε ετοιμάσει ένα νέο γήπεδο στο Καλοχώρι της Κάσου, πρόκειται να εξοπλίσουμε σύντομα το ιατρικό και το οδοντιατρικό τμήμα του νέου ιατρικού κέντρου της Αμοργού και της Τήλου. Επίσης θα ανακαινίσουμε άλλο ένα γήπεδο στην Κάσο, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και σεμινάρια ρομποτικής στα σχολεία της Αμοργού και θα τοποθετηθούν κλιματιστικά στις φυλακές της Κάσου» πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος