Συμμετοχή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας στη συναυλία των καλλιτεχνών στις 20 Φεβρουαρίου

Στηρίζουμε τον αγώνα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών, αναφέρει το ΔΣ της ΔΟΕ

Στη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας προχωρούν τη Δευτέρα 20/2 στις 16:00 στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – REX Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών. Τη συμμετοχή της ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η ΔΟΕ: «Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τον αγώνα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών για κατάργηση του Π.Δ. 85 και αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών για δουλειά με δικαιώματα και καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν στο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ -REX τη Δευτέρα 20/2 στις 16:00.


Είναι σημαντικό να ενώσουμε τη φωνή και τις διεκδικήσεις μας με τους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες. Η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα παιδείας, αφορά την εκπαίδευση αλλά και ολόκληρη την κοινωνία».

Επίσης με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση των υγειονομικών στις 22/2, με άλλη ανακοίνωσή της η ΔΟΕ, επισημαίνει: «Οι εκπαιδευτικοί που δίνουμε αυτές τις μέρες μάθημα αξιοπρέπειας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των υγειονομικών που από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. στις 20 και 21/2 ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ-πρώην Ο.Α.Ε.Δ. και απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2 για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινα ωράρια εργασίας, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας, ως αυτονόητες προϋποθέσεις για τη Δημόσια δωρεάν Υγεία που δικαιούται και αξίζει ο λαός μας στον 21ο αιώνα!


Εκφράζουμε την πολύμορφη στήριξή μας με ψηφίσματα, κοινές δράσεις, συμμετοχή και χαιρετισμούς των σωματείων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν.


Υγεία, Παιδεία και Πολιτισμός είναι κοινωνικά αγαθά που ανήκουν στον λαό και η οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησής τους θα μας βρίσκει αποφασιστικά, μαζικά και συλλογικά στο δρόμο του αγώνα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος