Σύμφωνο συνεργασίας ΙΠΕ και ΕΚΔΔΑ υπέγραψαν ο Ιερώνυμος και ο Μ. Βορίδης

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (ΙΠΕ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) υπεγράφη σήμερα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και την πρόεδρο του ΕΚΔΔΑ, Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας προβλέπει ένα κοινό πλαίσιο δράσης των δύο θεσμών, το οποίο αφορά θέματα ανίχνευσης επιμορφωτικών και εκπαιδευτικών αναγκών, σχεδιασμού και υλοποίησης επιμορφωτικών δράσεων και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών. Στόχος, η ανταπόκριση στις προκλήσεις της νέας, ψηφιακής, εποχής μέσα από τον εκσυγχρονισμό της εκκλησιαστικής διοικητικής οργάνωσης και την περαιτέρω ενίσχυση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ι.Π.Ε.

Σύμφωνο συνεργασίας ΙΠΕ και ΕΚΔΔΑ υπέγραψαν ο Ιερώνυμος και ο Μ. Βορίδης

Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για «ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού της Εκκλησίας και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων που συνοδεύουν την ψηφιακή εποχή».

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης, τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων και αναγκών για το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης που φέρνει το υπό διαμόρφωση νέο τεχνολογικό και ψηφιακό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον, στις απαιτήσεις του οποίου πρέπει να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κληρικοί και τα στελέχη της Εκκλησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος