Συλλογή μανιταριών στα Γρεβενά: Οι απολαύσεις και οι κίνδυνοι που κρύβουν (video)

Array

Ο μανιταροσυλλέκτης Ανδρέας Σλιάρας από τα Γρεβενά μιλά στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την συλλογή μανιταριών και τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις περιπτώσεις που δεν είναι ειδήμων το άτομο που τα περισυλλέγει.

Ο ίδιος μαζεύει μανιτάρια από τη Βάλια Κάλντα, τα επεξεργάζεται στο εργαστήριο του και έπειτα τα πουλάει στο κατάστημα που διαθέτει. Έχει μεγαλώσει με τα μανιτάρια και έτσι με την πάροδο του χρόνου απέκτησε όλο και περισσότερες γνώσεις γι’ αυτά. Συγκεκριμένα, μετά το 2004 που τα Γρεβενά ανακηρύχθηκαν η πόλη του μανιταριού ανέπτυξε και άλλες γνώσεις στο κομμάτι αυτό, με αποτέλεσμα το 2008 να ασχοληθεί εντατικότερα.

Η έμπνευσή του όπως είπε, ήταν από την μητέρα, την γιαγιά του και τους ειδικούς του χώρου. Η μητέρα του, του μετέφερε τις γνώσεις που είχε και με αφορμή αυτές τις ανέπτυξε περισσότερο ο ίδιος με νέες καινοτόμες ιδέες όπως ήταν το γλυκό μανιτάρι, το μανιτάρι στο λάδι το λεγόμενο τουρσί και άλλα.

Επιπλέον, τα μανιτάρια μαζεύονται 2 φορές τον χρόνο, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Δεν μπορεί να τα συλλέγει ο οποιοσδήποτε διότι πέρα από την ομορφιά τους τα μανιτάρια κρύβουν και πολλούς κινδύνους. Δηλαδή, κάποια από αυτά δεν τρώγονται και άλλα έχουν την δυνατότητα να καταναλωθούν μόνο μία φορά. Άρα, πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή ειδικά από τα άτομα που δεν γνωρίζουν τα είδη των μανιταριών και πριν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια θα πρέπει να συμβουλευτούν ένα ειδικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος