Σπείρα ανηλίκων διέπραττε διαρρήξεις με ιδιαίτερη προτίμηση καταστήματα στα νότια προάστια της Αθήνας. Χρησιμοποιούσαν μάλιστα και ταξί προκειμένου να μετακινηθούν. Ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Γιώργος Γεραφέντης εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο από την εγκληματική δράση της σπείρας.
Συνολικά συνελήφθησαν πέντε μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση, εκ των οποίων οι τέσσερις ανήλικοι, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα μέλη της συμμορίας, που επέβαιναν σε ταξί, σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο ωρών, πραγματοποίησαν διαρρήξεις – κλοπές από τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Παιανία, Βάρη και Γλυφάδα. Αφού παραβίασαν τις κεντρικές εισόδους, εισέβαλαν στα καταστήματα και αφαίρεσαν διάφορα χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές.
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που πραγματοποιούσαν στοχευμένες αναζητήσεις, αμέσως μετά τη διάπραξη των κλοπών, εντόπισαν το ταξί, με τους πέντε επιβαίνοντες, στη λεωφόρο Κηφισού, το ακινητοποίησαν και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 695 ευρώ και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το ταξί.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για ανάλογα αδικήματα.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος