Συλληφθείς στα επεισόδια της Ν. Σμύρνης μιλά στην ΕΡΤ- Προκαταρκτική έρευνα και ΕΔΕ (video)

Σε εξέλιξη είναι δύο έρευνες για τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί έκαναν χρήση υπέρμετρης βίας σε βάρος πολιτών την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη.
Η πρώτη έρευνα διεξάγεται από τη Δικαιοσύνη και η δεύτερη από την Αστυνομία για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η ΕΔΕ έχει ανατεθεί σε ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να υποστηρίζουν στις καταθέσεις τους ότι δέχτηκαν επίθεση από περίπου 40 άτομα.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
Ως προς το γκλοπ που κρατάει ο αστυνομικός, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι εξετάζεται αν ήταν το προβλεπόμενο, καθώς στην περίπτωση που είναι σιδερένιο, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για το εάν θα έπρεπε να το έχει ή όχι.
Στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μάριο Κωνσταντινίδη μίλησε νεαρός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για τη σύλληψη του από τους αστυνομικούς. Την μεταφορά του και την κράτηση του στη ΓΑΔΑ αλλά και για το κατηγορητήριο το οποίο συνέταξαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, όπως και για το πρόστιμο των 300 € που του επεβλήθη ενώ υποστηρίζει, πως είχε στείλει μήνυμα μετακίνησης στο 13033.

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος